Meer informatie

Het is moeilijk de juiste woorden te vinden voor zo’n verdrietige gebeurtenis als de geboorte van een sterrenkindje. Misschien wel jouw kindje, of die van een dierbare. 

Wanneer je deze pagina bezoekt, heb je - op welke manier dan ook - waarschijnlijk te maken met een stilgeboorte. Misschien draag je nu (ook) de titel sterrenouder in plaats van ouder. En ben je op zoek naar een herdenkingsbeeld voor het allerliefste sterrenkindje.

Wat je reden ook is, wij zijn er voor je om je hiermee te helpen. 

Ingrijpend. Onbegrijpelijk. Rauw. Rouwend. 

Het herdenkingsbeeld maakt van de verdrietige gebeurtenis een onvergetelijke tastbare herinnering. Een beeld dat kan helpen bij de verwerking van het verlies. Maar bovenal herinnert het troostbeeld je aan een bijzonder sterrenkindje dat diep in de harten van dierbaren wordt gedragen.

Jacqueline, die ook de titel doula draagt, heeft al meerdere sterrenouders geholpen met het maken van een tastbare herinnering. Dat gebeurt op een liefdevolle manier waarbij voorzichtigheid en ervaring geboden is. Want we realiseren ons dat het vereeuwigen van een stilgeboorte een professionele aanpak vereist. Zo heeft Jacqueline ervaring met het vasthouden en aangeven van sterrenkindjes, maakt ze bespreekbaar hoe jullie je kindje willen vastleggen, en kan ze tot slot helpen met de verwerking van het verlies.

Professionele hulp met ervaring

– Jacqueline

“Met het vastleggen van een stilgeboorte, voelt het alsof ik de tijd voor de ouders ook even stil mag zetten. Een extra moment samen. Even tijd voor bezinning dat nieuw leven ruimte maakt voor een oorverdovende stilte. Maar bovenal in alle rust de dierbare gebeurtenis, die later een herinnering wordt, vereeuwigen. Vastleggen om te koesteren. Een letterlijke houvast voor de sterrenouders, later. Ik durf wel te zeggen dat van betekenis mogen zijn bij een stilgeboorte, voor mij het meest waardevolle is dat ik in dit werk kan en mag doen.”

De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer het gaat om de uitvoering van een herdenkingsbeeld. Geen wens is vreemd, juist omdat het zo puur en persoonlijk is.
Misschien hebben jullie tijdens de zwangerschap al gehoord dat jullie je kindje zullen verliezen. Dan bestaat de mogelijkheid om een bronzen beeld van het zwangere lichaam te maken en daarin de as te verwerken. Wanneer de wens bestaat om een beeld van jullie kindje te maken na de geboorte, kunnen we die ook vervullen en de as erin verwerken. Zo kan een kindje bijvoorbeeld gedragen worden op de beide handen van jullie als ouders. Liever op één hand gedragen? Ook dat is mogelijk.

Een pure en persoonlijke keuze

*Wanneer je de wens hebt om een scan van je lichaam te maken, kan dit het beste in onze studio gedaan worden.

Omdat er in zo’n periode een hoop gebeurt, vinden we het belangrijk om het jullie zo comfortabel mogelijk te maken. Daarom komen we voor het maken van de scan van jouw kindje* uitsluitend bij jullie aan huis of in het ziekenhuis. En hoewel we ons realiseren dat er soms haast geboden is bij de afspraak, gaan we rustig en geduldig te werk - zodat jullie alle tijd hebben om de juiste keuzes te maken.

Thuis of in het ziekenhuis

Misschien wil je, na het lezen, een richtprijs ontvangen op basis van het idee dat je in je hoofd hebt. Of wil je juist horen wat er nog meer mogelijk is. We vertellen je met liefde wat de mogelijkheden zijn en denken graag met je mee. Telefonisch of via de mail, wat voor jou het fijnste voelt.

Offerte ontvangen

Wist je dat een herdenkingsbeeld vergoed kan worden door de verzekering? Vraag ernaar bij je eigen verzekeringsmaatschappij en informeer naar de mogelijkheden. 

Vergoeding

Onze herdenkingsbeelden worden enkel gegoten in brons. Een bewuste keuze, omdat we streven naar het hoogst haalbare als het gaat om kwaliteit. Via deze ambachtelijke en eeuwenoude techniek kunnen we dat voor het beeld waarborgen.

Hoogste kwaliteit

Omdat iedere aanvraag zo persoonlijk is, maken we een offerte aan de hand van de wensen. Onze prijs voor een herdenkingsbeeld van het kindje begint vanaf €1.995,-, waarbij ieder beeld compleet wordt gemaakt met sokkel en pin.

De richtprijs voor een herdenkingsbeeld van het lichaam van de moeder begint van €975,-

Richtprijs

De mama van Lina

Joyce

Bij de 20 weken echo kregen wij te horen dat onze dochter was overleden in mijn buik. Je hebt maar zo’n korte tijd om zoveel mogelijk herinneringen te maken. Terwijl je op je aller verdrietigste bent. Hoe gedenk je je overleden kindje? Een beeldje van je stil geboren kindje had ik nog nooit gezien, maar wát een ontzettend mooie herinnering en manier om je kindje vast te leggen. Alsof ze echt een klein beetje bij ons is.

De mama van Liv & Mae

Sayenne

In juni 2021 hebben wij helaas afscheid moeten nemen van onze prachtige dochters Liv & Mae. Jacqueline is bij ons thuis geweest voor het maken van de 3D scan, waarbij we onze dochters in onze handen hebben gedragen. Het beeld hebben we op ware grootte laten maken. Hoe heftig de tijd voor ons toen was, de ervaring was zo fijn. Jacqueline nam alle tijd en hield regelmatig contact met ons. De dames van de BellySisters zijn stuk voor stuk echt toppers. Nu hebben we voor altijd een tastbeeld beeld van onze prachtige meiden.

De mama van Feylinn

Justine

Hoe mooi en bijzonder het beeldje van mijn zwangere buik ook is, het beeldje wat wij hebben van Feylinn is nóg specialer. Niet alleen de zwangerschap is vastgelegd, maar ook ons meisje is op zo’n bijzondere manier vereeuwigd. Haar mooie gezichtje en lieve lijfje, samen met haar as. Voor altijd bij ons. Wij weten dan ook als geen ander hoe belangrijk het is om te weten dat dit kan.

Mooie woorden

Mail dan naar bellysisters@outlook.com of neem telefonisch contact op via +31(0)6 21 48 42 13.

Wil je een afspraak maken voor een herdenkingsbeeld?